Skip to main content

Effectief verf en roest verwijderen met de IBIX® straalketel

Heeft u veel roest aan boord? Met de compacte IBIX® straalketel heeft u een de perfecte oplossing voor het verwijderen van verf en roest. IBIX® heeft de speciaal voor de scheepvaart de IBIMAR straalketel ontwikkeld. Inmiddels is de IBIX IBIMAR straalketel aan boord niet meer weg te denken. Dankzij het handzame model en het perfecte resultaat vervangt de IBIX® IBIMAR het roestbikken en schrappen steeds meer.

De straalketel wordt eenvoudig aangesloten op de compressor aan boord. Het allergrootste voordeel is de snelheid waarmee verf en roest verwijderd wordt. Het gestraalde oppervlakte is de perfecte ondergrond voor een nieuwe verflaag voor vele jaren. Stralen is dan ook de enige manier om roest totaal te verwijderen zonder dat er in het blanke staal minuscule roestdeeltjes achterblijven. Niet voor niets zijn ook de grote rederijen overgestapt op IBIX®.

Toepassing

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden van het IBIX® systeem aan boord van het schip:

 • Effectief verwijderen roest
 • Op moeilijk bereikbare plaatsen al het verf en roest verwijderen
 • Bestaande goed vastzittende verflagen schoonstralen en opruwen
 • Ook zeer dikke roestvorming verwijderen
 • Stofvrij stralen met behulp van afzuigmal of waternevel

Voordelen

De voordelen van het IBIX® systeem aan boord van het schip:

 • Laag persluchtverbruik
 • Zeer effectieve en snelle manier van werken
 • Perfecte ondergrond voor nieuwe verflaag
 • Geen zware lichamelijke belasting
 • Ook moeilijk bereikbare plaatsen ontroesten
 • Verwijdert ook hardnekkige roest
 • Snel en grondig verwijderen van verflagen

Bel +31 (0) 180 418 113 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie of een vrijblijvende demonstratie.

Referenties

SCHEEPSREPARATIE FRIESLAND

Scheepsreparatie Friesland heeft al 25 jaar ervaring op het gebied van herbouw en reparatie van schepen. Voor het verwijderen van roest, het schoonstralen van lasnaden, het volledig opknappen van een schip wordt de IBIX® 25 straalmachine gebruikt. Dankzij de IBIX® 25 is het mogelijk om snel en grondig oude verf- en roestlagen te verwijderen ook op de moeilijk bereikbare plaatsen. Dankzij de compacte uitvoering is de unit zeer snel gebruiksklaar om ook kleinere plaatsen snel en adequaat te kunnen behandelen.

SeaTrade

SeaTrade is één van de grootste Nederlandse rederijen met schepen over de hele wereld. SeaTrade is gespecialiseerd in koel- en vriesvaart. Ook op de SeaTrade schepen wordt het IBIX® systeem gebruikt. 

Greenpeace

Greenpeace is een internationale milieuorganisatie die zich inzet tegen de opwarming van de aarde en het behoud van bio-diversiteit. De schepen van Greenpeace worden ingezet om de walvisvaart tegen te gaan. Ook op deze schepen wordt het IBIX® systeem ingezet voor het onroesten en ontlakken van staal. 

Maersk

Maersk is de grootste container-rederij van de wereld.  Maersk heeft een vloot van meer dan 611 schepen en heeft een totale capaciteit van 3,5 miljoen containers. Op de schepen wordt het IBIX® systeem gebruikt. De voordelen voor Maers zijn de aluminium ketel die eenvoudig verplaatst kan worden aan boord. Ondanks de compact afmetingen kan er efficiënt verf en roest verwijderd worden.