Skip to main content

Gevelreiniging met de IBIX® straalketel

De IBIX® straalketel is de ideale oplossing voor gevelreiniging. Door het handzame pistool en straalketel is het reinigen van gevels zeer eenvoudig.

Waarom is de IBIX® straalketel de juiste optie voor gevelreiniging? 

Het reinigen van gevels is niet altijd eenvoudig. Soms kan de vervuiling diep in de steen getrokken zijn. Dit is vooral aan de weerkant waar de regen en de zon op de gevel komt. Nog veel gevels worden gereinigd met hogedruk en een reinigingsmiddel. Door de steeds strengere regels rondom chemicaliën wordt het steeds lastiger om de steen volledig te reinigen zonder vlekvorming.  

Maakt een straalketel de gevel niet kapot? 

Stralen zorgt (ook bij de lastige gele steen) voor een mooi, glad en gelijkmatig resultaat. Stralen is tegelijkertijd een milieuvriendelijke oplossing doordat er alleen zand, lucht en water nodig zijn zonder schadelijke chemicaliën. 

In het verleden werd er door grote zware straalketels met grit gestraald. De gevel werd prachtig schoon, maar de scherpe gritkorrels straalden ook de toplaag van de gevel af. Daarmee werd de gevel poreus en was deze niet meer waterafstotend. Dat betekend niet dat stralen geen goede optie is, maar wel dat dit met beleid moet gebeuren. 

Hoe kan ik een gevel stralen zonder beschadiging. 

De IBIX® straalketel maakt het mogelijk om zonder beschadiging te reinigen. Belangrijk hierin is om rekening te houden met een aantal punten:

  • Gebruik water als toevoeging voor minder inslag op de gevel.
  • Gebruik een zeer fijn straalmiddel zoals ReGlass glasgrit.
  • Maak een draaiende beweging met het pistool
  • Pas de werkdruk aan op de hardheid van de steen.

Wat is het juiste straalmiddel bij gevelreiniging

Veel woonhuizen werden in het verleden gestraald met Olivinezand. Olivinezand kan asbest bevatten zodat dit straalmiddel niet langer een optie is. Een veelgebruikt alternatief is ReGlass glasgrit. ReGlass glasgrit is een glaskorrel die in zeer fijne maten verkrijgbaar is. Voor extreem kwetsbare gevels is kalkpoeder een optie. Kalkpoeder is een heel zacht straalmiddel. Kalkpoeder stuift enorm. Om die reden wordt dit veel in combinatie met water gebruikt. In combinatie met water zal het kalkpoeder welk klonteren en neemt het veel tijd in beslag dit op te ruimen. Om die reden is een fijne glaskorrel met lage druk vaak een betere optie met een gelijkwaardig resultaat. 

De Helix® wervel-straalketel voor gevelreiniging

Om een nog beter resultaat is wervelstralen een mooie oplossing. Lees hier meer informatie over wervelstralen. 

Welke straalketel is het beste voor gevelreiniging?

We adviseren u graag voor de juiste IBIX® straalketel en straalmiddelen voor gevelreiniging. Vul het contactformulier in of bel naar +31 (0) 180 418 113